Redd Ptrzqc H1r4 Unsplash

Cyberscan

Deze scan wordt uitgevoerd in samenwerking met het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering.

Steeds meer bedrijven worden slachtoffer van een cyberaanval. DDoS-aanvallen, ransomware, phishing mails, ga zo maar door. Steeds meer ondernemers weten gelukkig wat zij moeten doen en ook hoe. Maar hoe zit het nu precies? Neem jij aan of wéét jij wie verantwoordelijk is voor de cyberveiligheid van jouw bedrijf?

Om je organisatie cyberweerbaarder te maken moet van alles gedaan worden, zoals het beheren van wachtwoorden en het updaten van de firewall. Bedrijven die getroffen zijn door een cyberaanval bekennen vaak achteraf dat de digitale veiligheid van hun organisatie minder goed georganiseerd was dan ze dachten. Het blijkt geen onderdeel van de veiligheidsroutine. Vaak zijn er plannen en heel veel aannames.

Novel-T en Synanta ontwikkelden een cybercheck op basis van de kennis van het Digital Trust Center: de vijf basisprincipes voor veilig digitaal ondernemen. Door de cybercheck krijg je als organisatie inzicht in de verbetermogelijkheden op het gebied van cybersecurity en concrete handvatten om hierover met je IT-leverancier in gesprek te gaan. Studenten van Aventus en hogeschool Saxion voeren de check, in samenwerking met de Digitale Werkplaatsen, binnen een uur kosteloos voor je uit.

Informatie over de cybercheck

Met de kosteloze cybercheck krijg je binnen 1 uur inzicht in hoe de cyberveiligheid van je bedrijf is georganiseerd. Studenten van Aventus, hogeschool Saxion voeren de check in samenwerking met de Digitale Werkplaatsen uit. Naast inzicht krijg je concrete handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

Werkwijze

Studenten komen langs voor een interview van ongeveer een uur. Het interview bestaat uit 37 vragen over hoe de digitale weerbaarheid van jouw organisatie is geregeld. Na het interview krijg je een rapport waarin duidelijk staat wie binnen of buiten je organisatie verantwoordelijk is voor de belangrijkste maatregelen die genomen moeten worden voor de vergroting van de cybersecurity van je bedrijf.

Onderwerpen

  1. Inventarisatie van kwetsbaarheden
  2. Veilige instellingen
  3. Updates
  4. Toegangsbeperking
  5. Beveiliging tegen virussen en andere malware

Voorbeeldvragen

  • Wie is binnen de organisatie verantwoordelijk voor het maken van een inventarisatie van onderdelen en informatie die bedrijfskritisch en gevoelig zijn?
  • Wie is binnen de organisatie verantwoordelijk voor het testen van het terugzetten van back- ups?
  • Wie is binnen de organisatie aangewezen als contactpersoon voor het melden van verdachte situaties?
  • Wie draagt zorg voor het gebruik van veilige, sterke en verschillende wachtwoorden?
  • Wie stelt per medewerker vast tot welke systemen en data zij toegang zouden moeten hebben om hun werk te kunnen doen?

Resultaat

In het rapport staan de verbetermogelijkheden voor jouw organisatie. En staat beschreven hoe je in gesprek kunt gaan met je IT-leverancier om tot oplossingen te komen.

Aanmelden

Laat je gegevens achter via het contactformulier

Contact