Digitaal Innoveren

Laat je ondersteunen met digitale innovatie

Studenten: 3e jaars studenten van verschillende opleidingen
niveau: HBO – Saxion
Startmoment: september en februari
Duur: 20 weken

Het mkb heeft te maken met een snel veranderende wereld. Toch zijn er veel bedrijven die nog niet digitaal innoveren en wel wat hulp kunnen gebruiken. Misschien weet je niet waar je moet beginnen of hoe je het moet aanpakken. De studenten van Saxion helpen je op laagdrempelige wijze met het zetten van de eerste stappen in digitale innovatie.

Samen gaan jullie opnieuw kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf. De studenten passen hun kennis toe in deze opdracht en jij krijgt een frisse blik op je organisatie; een win-win dus!

De opdracht
Onze studenten gaan aan de slag met een digitaal vraagstuk binnen jouw bedrijf. Ze onderzoeken de vraag, diepen deze verder uit, maken een prototype en vervolgens een implementatieplan. Voor dit project zoeken we bedrijven die aan het begin staan van een digitaal vraagstuk en uiteindelijk de volgende stap in hun bedrijfsvoering willen zetten. De vraagstukken kunnen heel breed en divers zijn, bijvoorbeeld:

  1. Als kapper wil je jouw afspraken spreiden met behulp van dynamische prijsbepaling. Hoe zie je dat voor je?
  2. Je bent hovenier en wil slimme tuinen aanleggen, die zelf laten weten welk onderhoud er nodig is. Onmogelijk? Laat maar zien dat het wél kan.

Jouw digitale innovaties gaan ertoe doen!

Wie wij zijn
Onze derdejaarsstudenten komen van verschillende academies, zoals bouwkunde, commerciële economie, recht, etc. In deze minor leren ze in een half jaar om innovatie toe te passen op een digitaal vraagstuk. Door deze diversiteit aan achtergrondkennis kan er vaak een passende student worden gevonden voor jouw vraagstuk.

Wat verwachten we van jou?
Er zijn vier formele contactmomenten van ongeveer één à anderhalf uur: tijdens de kick-off en de afsluiting van het project en tussendoor nog tweemaal om de voortgang te bewaken. Daarnaast kan het zijn dat de studenten contact opnemen om bepaalde onduidelijkheden af te stemmen.

Afbeelding02 600x449 Di