Retail Excellence

E-commerce & Retail

Studenten: 3e jaars studenten van verschillende opleidingen
niveau: HBO – Saxion
Startmoment: november en mei
Duur: 8 weken

Wil jij meer omzet halen uit je online business? Overweeg je te starten met het verkopen via een markplaats (bv. Bol.com of Amazon.com)? Weet je nog niet waar je moet beginnen? Onze studenten, die zich specialiseren op het gebied van E-commerce helpen je graag. 

Wil je relevante bezoekers genereren op je webshop en deze bezoekers meer laten spenderen? Dan mag je deze uitdaging bij onze studenten neerleggen. Deelname is gratis, met uitzondering van een advertentiebudget van maximaal €250,-. voor online marketing (Google, Facebook, Youtube etc.) Je kan kiezen uit een van onderstaande mogelijkheden. Schrijf je nu in!

Meer online bezoekers? 
Onze studenten helpen je met het generen van meer traffic naar je webshop. Door je doelstellingen te delen met onze studenten, gaan zij vanuit de customer journey van jouw doelgroep opzoek naar relevante marketingkanalen om jouw boodschap uit te dragen. Het doel is altijd om meer bezoekers op je webshop te krijgen. Onze studenten zijn getraind om dit te doen via kanalen zoals Google, Facebook, E-mail, Instagram, Youtube en banners.

Meer online omzet? 
Onze studenten evalueren de huidige resultaten van je webshop en gaan aan de hand van de usability richtlijnen en de Cialdini principes samen met jou uitzoeken waar de meest relevante verbeteringen mogelijk zijn. Het doel is altijd een hogere omzet. Dit kan middels een hoger bondbedrag (cross of upsell) of een hogere conversie (meer betalende bezoekers). Idealiter is het natuurlijk een combinatie van beide.

Starten met verkopen op Bol.com of Amazon.com? 
Heb je nog geen webwinkel of wil je gaan verbreden richting een marktplaats? Onze studenten helpen je met het inrichten van een verkoopaccount op Bol.com of Amazon.com. Samen met de studenten kies je het relevante assortiment voor deze kanalen, zodat je op een strategische en rendementsvolle wijze kan starten.

Wat verwachten we van jou?
– Je hebt een actieve webshop, of bent actief op een marktplaats (bijvoorbeeld Bol.com of Amazon.com) -of je wil starten op een markplaats
– Je stelt een advertentiebudget beschikbaar, minimaal €100,- en maximaal €250,-
– Het bedrijf geeft de student toegang tot de volgende online tools (indien van toepassing en indien gewenst onder begeleiding van ondernemer):
* Facebook business manager account
* Google Ads account
* Google Analytics account
* E-mail serviceprovider
– Er zijn vier formele contactmomenten van ongeveer één à anderhalf uur: tijdens de kick-off en de afsluiting van het project en tussendoor nog tweemaal om de voortgang te bewaken. Daarnaast kan het zijn dat de studenten contact opnemen om bepaalde zaken af te stemmen.

Het bedrijf blijft ten alle tijden verantwoordelijk voor het gespendeerde advertentiebudget en de kwaliteit van de advertenties. Dit uiteraard in nauw overleg met de student.

Het startmoment voor dit project twee maal per jaar (november en mei). De doorlooptijd van het project is acht weken.