Terugblik Digitale Werkplaats 2

Terugblik: Digitale werkplaats

Op maandag 17 april was de ‘Digitale werkplaats’ voor vakantieparken op de Veluwe. Tijdens deze bijeenkomst ging het over verschillende digitale thema’s voor vakantieparken. Ondernemers kregen tijdens deze dag hulp van studenten van het Saxion. Eén van de vele leerpunten van de dag was: je doet veel mooie dingen op jouw vakantiepark, die niet zichtbaar zijn.

Motivatie
De deelnemers gaven vooraf aan verschillende motivaties te hebben om deel te nemen aan de werkplaats. Genoemd werd o.a.:

  • Nieuwsgierigheid.
  • Weten wat er nog te behalen valt.
  • Sparren met mensen die kennis van de stof hebben.

Van nulmeting naar roadmap
De bijeenkomst werd geopend door wethouder Mark van de Bunte van de gemeente Nunspeet. Hij benadrukte het belang van digitalisering voor de vrijetijdssector. Vervolgens was er een introductie van de Digitale Werkplaats Stedendriehoek door Menno Both en Marjana Van Belkum -Wassink.

De ondernemers gingen daarna met de studenten (Lieke van de Peppel, Iris Willems, Sem Kleijkers, Mart Bos, Milan Nijkamp) aan de slag met een speciaal ontwikkelde tool. Rutger Meijer ondersteunde hierbij de studenten.Door het stellen van vragen over verschillende digitale thema’s, definieerden ondernemers de specifieke vraag voor hun vakantiepark. Er werd gekeken naar de websites van de ondernemers en het ging om de gastbeleving. De ondernemers werkten in tweetallen met studenten van het Saxion. Er was voldoende ruimte om in te gaan op specifieke vragen van de ondernemers. Hierdoor was er geen enkele groep die dezelfde uitkomst had aan het einde van de bijeenkomst.

De studenten vonden het ook een leerzame dag. Wat in eerste instantie best spannend was (“want wat kunnen wij de ondernemers brengen?”), bleek in de praktijk juist mooie resultaten te leveren. De studenten konden aan de slag met praktijkvragen en de ondernemers kregen inzicht in de mogelijkheden om beter zichtbaar te zijn. Zo leerden zij dat je tijd kunt besparen door kleine aanpassingen in de bedrijfsvoering te doen.

Hoe verder?
Ondernemers kregen praktische tips en trucs mee. En het programma Vitale Vakantieparken en Saxion kregen informatie waarmee wij een vervolg kunnen organiseren. Uit de bijeenkomst bleek dat veel ondernemers online marketing een ingewikkeld onderwerp vinden. Daarom willen wij hier meer in ondersteunen. Houd dus de website en social media van het programma Vitale Vakantieparken in de gaten!

Een individueel traject? Het kwaliteitsteam kan helpen!
Het voor ondernemers mogelijk om kosteloos een kennismaking te hebben met het Kwaliteitsteam. Met het Kwaliteitsteam krijgt u als ondernemer maatwerkadvies en -ondersteuning. Dit kan over uiteenlopende thema’s gaan. Bijvoorbeeld: vraagstukken rondom de energietransitie of circulariteit, maar ook over marketing of juridisch gerelateerde vraagstukken. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos. Mail voor meer informatie naar janlowinijzerman@vitalevakantieparken.nl.

Interesse in de activiteiten die wij voor ondernemers van vakantieparken organiseren? Bezoek onze website en houd de agenda  op deze site én onze LinkedIn pagina in de gaten.