Studeon Foto

Studenten hebben een frisse blik, dat werkt inspirerend

Op 16 november was er weer een inspirerende ‘Digitale werkplaats’ voor vakantieparken op de Veluwe, in samenwerking met Saxion. De locatie werd verzorgd door de gemeente Ermelo. Ondernemers en studenten werkten op deze dag samen aan de online marketing van de deelnemende vakantieparken.

Wethouder Hugo Weidema van de gemeente Ermelo gaf de aftrap met een warm welkom. Na een korte inleiding werden studenten gekoppeld aan ondernemers. De een op een sessies tussen ondernemers en studenten gingen van start met een nulmeting. De ondernemer werd bevraagd en kon zelf vragen stellen. Ook is er, mede aan de hand van een analyse van de website, gekeken naar mogelijke verbeterpunten. Daarna gingen de studenten aan de slag met de opgehaalde informatie en werkten dit uit in een presentatie voor de ondernemers. In de tussentijd konden de ondernemers ervaringen uitwisselen.

Ervaringen
Enkele reacties van deelnemende ondernemers:

  • “Je wordt op een concreet en uitvoerbaar spoor gezet, erg leerzaam!”
  • “Studenten hebben een frisse blik en dat is inspirerend.”
  • “Wat ontzettend leuk en leerzaam om dit mee te maken. Ik heb nu al een aantal belangrijke tips gekregen. Ik ga er direct mee aan de slag. Leuk om studenten te horen over wat ze weten en leren. En ook goed om te horen wat er al wél goed gaat.”

De studenten gaven aan het leerzaam te vinden om samen met ondernemers de praktijk in te duiken.

Stud-E-On VVP
Het programma Vitale Vakantieparken blijft eigenaren van vakantieparken ondersteunen en inspireren. We noemen deze samenwerking: Stud-E-On VVP. De eerste samenwerkingspartner hierin is Saxion. Zowel vanuit Saxion, als vanuit het Programma Vitale Vakantieparken, kan er verdere ondersteuning gegeven worden aan ondernemers. Bijvoorbeeld een verdiepende opdracht met studenten, of een coachingstraject vanuit ons Kwaliteitsteam.

Deelnemen?
Heb je de Digitale werkplaats gemist en wil je toch graag een keer deelnemen? De volgende staat gepland op woensdag 7 februari 2024. Aanmelden kan door een mail te sturen aan projectleider Esther Karman: estherkarman@vitalevakantieparken.nl.

Bekijk ook het nieuwsbericht over de eerste Digitale Werkplaats.