Dsc 2173kln

Digitale Werkplaats Stedendriehoek brengt onderwijs en bedrijfsleven samen bij startsessie Apenheul

In een dag tijd hebben studenten zes verschillende concepten ontworpen en gepresenteerd voor een digitaliseringsvraagstuk vanuit Apenheul. De studenten van de opleidingen Aventus Software Development, Aventus ICT en Saxion Minor Gastvrijheid en Veiligheid in Event Management deden deze opdracht in het kader van de Digitale Werkplaats Stedendriehoek. Hiermee is het startschot gegeven voor digitaliseringprojecten in het MKB van de regio Stedendriehoek.

Sanne ten Tije, docent van hogeschool Saxion legt uit wat het doel van deze zogenaamde hackathon is: “Apenheul kent net als andere bedrijven uitdagingen omtrent fluctuaties in het personeel, in het bijzonder het opschalen van 80 medewerkers in de winter naar 300 medewerkers in het geopende seizoen. Het inwerken van nieuwe medewerkers is een hele klus, want hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers in korte tijd op de hoogte zijn van alles omtrent gastvrijheid en veiligheid? En dat deze informatie up to date blijft? De uitdaging voor de studenten bij deze opdracht was om een plan uit te werken waarbij de beschikbare informatie in de juiste hoeveelheid, op het juiste tijdstip én op de juiste plek beschikbaar komt.” Daarom gingen de studenten in groepen aan de slag met het ontwerp van een app voor de medewerkers van Apenheul.

Aan het einde van de dag presenteerde iedere groep zijn concept voor een jury bestaande uit docenten en medewerkers van Apenheul. De trotse winnaars gingen naar huis met vrijkaartjes voor het park en een cadeaubon. Apenheul is zeer verheugd met het resultaat van de dag. “We hadden hoge verwachtingen van deze dag, maar dat de opdracht in zo’n korte tijd zoveel bruikbare tips heeft opgeleverd, overtrof onze verwachtingen”, aldus Erwin Cheizoo, Parkmanager bij Apenheul. De studenten van Aventus Software Development gaan de app daadwerkelijk verder ontwikkelen. Een mooie samenwerking tussen het bedrijfsleven en de Digitale Werkplaats Stedendriehoek!

De organisatie lag in handen van de Digitale Werkplaats Stedendriehoek. Via dit landelijke initiatief kunnen MKB bedrijven allerlei digitaliseringsvraagstukken aandragen op het gebied van E-commerce, Digital Marketing & Data, Cyber Security, Automatisering en Digital Strategy. Studenten worden hierbij gekoppeld aan opdrachten uit het bedrijfsleven, variërend in looptijd en omvang. Het bedrijf krijgt nieuwe inzichten en sneller oplossingen, waarvoor zelf vaak de tijd, geld of expertise ontbreekt.